22Bet

Примерът на Илияна


Примерът на Илияна
снимка: LAP.bg
14-09-2018 10:01

 

Николай Кръстев, главен редактор на СПРИНТ

Наред с перфектната организация на световното по художествена гимнастика станахме свидетели на два уникални за българския спорт хода на Илияна Раева.

С тях шефката на федерацията в спорта на грациите даде пример как се тачи и брани славната история. И как се отдава дължимото първо на тези, които я пишат в златните анали на българския спорт.

А после и на другите, които правят триумфите достояние на обществото и по този начин дават възможност те да бъдат съхранени в паметта на феновете.


На шампионата са поканени всичките 67 световни шампионки в българската художествена гимнастика (има и 6 починали златни медалистки), като за легендите са отредени възможно най-хубавите места до терена в обособена ВИП зона.


Раева награди със специални призове и грамоти „за принос в развитието на художествената гимнастика“ и около 80 спортни журналисти от няколко поколения, отразявали спорта на грациите през годините.

Не бяха забравени и колеги – учебници по професионализъм, които не са между живите - Маргарита Рангелова, Людмил Неделчев, Емил Манджаров, Николай Куманов…


Перфектен ход на Илияна Раева! Самата тя призна, че сред наградените има и немалко журналисти, които са я критикували жестоко. „Но днес осъзнавам, че винаги са го правили само заради художествената гимнастика“, чистосърдечно каза шефката на федерацията, надмогвайки егото си заради просперитета на любимия спорт.


Тагове: Илиана Раева, художествена гимнастика, журналисти