"Единственото, което аз бих казала - че поздравявам българския отбор, че се гордея, че имаме такива момичета и такъв треньор. Че се гордея, че са толкова силни, така умеят да доказват силата си. Без никакъв страх, с фантастична игра. Поздравявам медалистите и искам да кажа, че безкрайно много се гордея с българския отбор и за мен този медал е златен", сподели Раева.

 

"Разбира се, че заслужавахме златото, но за съжаление спортът ни е такъв, че се решава от съдиите. Всички българи трябва да се гордеят с тези момичета, с този треньор. Сигурна съм, че ни предстоят много силни състезания с тях"

 

"В цялото състезание от началото до края България изнесе един урок - абсолютен. Как трябва да се състезават, как трябва да се играе художествена гимнастика, какви са правилата, как трябва да се изпълнява правилникът. Оттук нататък съдиите имат думата. Каквото се искаше от тези уникални момичета - те го направиха."

 

"Аз мисля, че не трябва да мислим за медалите, а за това, което показаха момичетата. Защото невинаги медалите отразяват истинската красота на тези момичета, истинската слава, която носят на България. Това, което мен най-много ме впечатли, е тяхната психика. Те са невероятен отбор от невероятни гимнастички, които рядко се създават. Справиха се по един безупречен начин", коментира легендарната Мария Гигова.