Наградиха бъдещето, идва БЪДЕЩЕ


Наградиха бъдещето, идва БЪДЕЩЕ
Тони Тончев
12-01-2020 16:55

Николай Кръстев

Главен редактор сп. „Спринт”

 

Стана една от най-хубавите, вълнуващи и емоционални церемонии по връчването на спортни награди въобще. А сред деветте анкети „Най-добър млад спортист” досега, организирани от единствения сайт за детско-юношески спорт у нас Viasport.bg, от 2016 г. с подкрепата на фондация „Играй с Развитие”, това награждаване безспорно беше най-доброто.

 

Бляскавата зала на Военния клуб прие бъдещето, а в общи линии и настоящето на българския спорт. Освен отличените млади шампиони Йосиф, Александра, Йоана, Светла, Едмонт, Нургюл, Ангел, Владимир, Валентин и Александра и момчетата от юношеския национален отбор по волейбол до 17 г., имаше и други главни герои.

 

Виж всички наградени ТУК.

 

Неповторима бе атмосферата при връчването на специалните призове: „Воля за победа” на болния от диабет футболист Кубрат Комсаров, „Вдъхновение” на национала по баскетбол с колички Цветомир Цветков и „Деца на бащи герои” на ватерполистката Анелия Янева.

 

Всички в залата разбраха и усетиха, че всъщност тази анкета и тези награди са нещо много повече от обикновена спортна класация. В тях са вплетени в едно магията на детския спорт,  безспорните ползи от него както за младите, така и за българския спорт, а и за обществото ни като цяло.

 

Хубаво е, че Спортното министерство и Столична община уважиха церемонията с присъствие на високо равнище – награди връчиха зам.-министърът на спорта Стоян Андонов и зам.-кметът на София Тодор Чобанов, сред чийто отговорности е и спортът в столицата.

 

А както винаги след наградите и поздравите идва времето на работата. Как е свършена тя ще разберем от бъдещите години и кондицията на българския спорт в тях.

 

В подкрепа на каузата на спорта сред подрастващите запретва ръкави и СПРИНТ. През цялата 2020 година заедно с всеки брой на списанието очаквайте и безплатното приложение БЪДЕЩЕ, посветено изцяло на спорта сред младите и неговите успехи, добри практики, шампиони и проблеми.палмс бет 7спорт