22Bet

За 17-и път в Козлодуй идва турнирът Деца играят футбол с емблемата на Славия


За 17-и път в Козлодуй идва турнирът Деца играят футбол с емблемата на Славия
24-01-2020 12:46

За 17-а поредна година в Козлодуй ще са мачовете от традиционния турнир „Деца играят футбол с емблемата на Славия“. Състезанието се организира от Регионалния клуб на слависта в дунавския град и е подкрепено от Община Козлодуй, ПФС „Славия“, Националния клуб  III и IV клас (родени 2009 и 2020 г). слависти и местни спонсори.

Двубоите ще са на 25 януари от 9 ч. в спортна зала „Христо Ботев“. В турнира ще играят 6 ученически отбора от Козлодуй и областта, съставени от деца III и IV клас, родени 2009 и 2010 г.

През годините на турнира са гостували някои от най-големите играчи на „Славия“ – Димитър Ларгов, Чавдар Цветков, Михаил Мишев, Георги Гугалов и др.

Първият турнир е проведен на 31 януари 2004 година и оттогава редовно продължава летоброенето му. Организаторите от Регионалния клуб на слависта се хвалят, че така за последните две десетилетия много от момчетата в Козлодуй са участвали в турнира „Деца играят футбол с емблематана Славия“.


Турнирът от 2008 г. остава като един от най-паметните – тогава негови гости бяха Димитър Ларгов и Михаил Мишев – Горнобанския кмет, а децата от Козлодуй имаха възможност да видят Царската купа – най-ценният трофей в родния футбол, който е вечно притежание на „Славия“.


Тагове: Славия, Козлодуй, футбол, деца