Отговорността да наследиш Диамантите


Отговорността да наследиш Диамантите
19-09-2022 20:14

Две от момичетата от ансамбъла - София Иванова, Камелия Петрова, бяха гости на bTV броени часове, след като спечелиха втората си титла от световното първенство в София. Момичетата на Весела Димитрова грабнаха трофея в многобоя, а в неделя прибавиха и злато от съчетанието си с ленти и топки.

"Осмото място във финала на топки ни се отрази, но нашите треньори правилно ни казаха да го забравим по най-бързия начин и да се съсредоточим върху следващото и да започнем отначало. Така и направихме", каза в студиото на "Тази сутрин" София.

"Голяма отговорност е да наследиш Диамантите. Това ни мотивира още повече. Те ни показват пътя, по който трябва да вървим", допълни Иванова, която се присъедини към отбора през февруари. "Един ден докато си играех индивидуалните съчетания, г-жа Раева влезе в залата и г-жа Димитрова й каза, че има нужда от мен. Това е сбъдната мечта за мен. Споделих и с двете, че бих дала всичко да съм част от ансамбъла", щастлива е гимнастичката.

"Олимпийските шампионки от Токио ни помагат много, дават ни съвети. Пример са за нас. Научиха ни да сме отбор, за да върви работата и да постигнем общите си цели", добави на свой ред Камелия Петрова. "До Париж няма да се отпуснем. Ще работим двойно повече, за да защитим името на България", надъхана е тя.


Източник: bTV
Тагове: ансамбъл, художествена гимнастика, София
палмс бет 7спорт